Wie wij zijn

De kern van Verandervermogen wordt gevormd door Janneke van den Hoek en Bart van Zuilekom.

Wij maken deel uit van een netwerk van professionals waar we regelmatig in wisselende samenstelling mee samenwerken. Dit netwerk, bestaande uit onder andere interim managers, coaches, trainers, talentontwikkelaars en organisatiepsychologen, deelt onze visie op verandermanagement.

Al werk ik al meer dan twintig jaar als trainer, coach, proces- en teambegeleider, mensen kunnen me iedere dag weer opnieuw verrassen en inspireren. Het ontwikkelen van – soms verborgen – talent is mijn passie, en dat talent werkbaar maken in de context van de organisatie mijn grootste uitdaging. Iedereen heeft naar mijn overtuiging potentieel dat bijdraagt aan de verwezenlijking van de gezamenlijke ambitie van de organisatie.

Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door optimisme, enthousiasme en humor. Ik heb jarenlange ervaring, zowel in profit als non-profit, en mijn resultaatgerichte aanpak zorgt voor praktische en effectieve oplossingen die duurzaam zijn.

Ik werk met veel plezier voor onder andere VNU Media, Sanoma, HEMA, CEWE Benelux (Praxis) en de Unie van Waterschappen als adviseur, trainer, coach en Insights Discovery® practitioner.

Verandervermogen is ontstaan vanuit mijn wens om mensen in organisaties te helpen en te ondersteunen bij wat misschien wel de grootste uitdaging voor iedereen is: veranderen. Het is mijn diepste overtuiging dat ieder mens kan veranderen, met de juiste ondersteuning en begeleiding en vanuit een natuurlijk verlangen naar ontwikkeling en leuk en betekenisvol werk.

Ik breng mensen in beweging, durf grenzen te overschrijden en de onderstroom te benoemen; altijd in respectvolle confrontatie. Visie, vertrouwen en verantwoordelijkheid kenmerken mijn leiderschap. Door deze praktisch te vertalen in concrete uitvoering ben ik staat mensen mee te krijgen in het duurzaam realiseren van de ambities van de organisatie. Dat doe ik vanuit verschillende rollen; soms als coach of procesbegeleider, dan weer als interim manager, dan weer als adviseur.

Inmiddels heb ik meer dan vijftien jaar ervaring met complexe veranderingsprocessen op strategisch en tactisch niveau, onder andere bij de Gemeente Amersfoort, Philadelphia, Politie Zaanstreek Waterland, Nedtrain en Schuitema.

Onze visie

Onze visie op veranderen is gebaseerd op vijf principes.

  1. Iedere vraag is nieuw en uniek. Onze aanpak is gebaseerd op de ontwikkeling, context en het talent van de organisatie. Van daaruit doen wij wat nodig is om beweging te creëren.
  2. Nieuw gedrag vraagt om andere denkpatronen. Wij maken mensen eerst bewust van hun vaste patronen zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe keuzes.
  3. Walk the talk: ons eigen gedrag is consistent met wat we zeggen. We geven zelf het goede voorbeeld. We zijn open, actief en positief, geven richting en begeleiden.
  4. Wij helpen het verandervermogen van mensen en organisaties te vergroten, zodat ze zelf in staat zijn oplossingen te creëren. Daarmee maken wij onszelf op termijn overbodig.
  5. Context stuurt gedrag. Voor een duurzaam succesvolle verandering moet de organisatiecontext mee veranderen.

Onze partners:

Steven Kik Verandermanager

“Ik zie leiderschap als de alomvattende basis, op elk niveau in de organisatie.”

Met enthousiasme en doortastendheid werk ik samen met het individu, het team en/of de organisatie aan het tot stand brengen van veranderingen. Dat kan zijn als trainer, coach, facilitator of adviseur. Mijn aanpak is helder en bij tijden confronterend. Zo maak ik het mogelijk om problemen te kunnen zien als uitdagingen en veranderingen als wenselijk. Samen met de organisatie kijk ik hoe we medewerkers en management